HISTORIA

Ïnvalidiliiton toiminta alkoi Kokkolassa vuonna 1945, kun perustettiin Kokkolan Seudun Invalidit – Karlebynejdens Invalider ry, paikallisyhdistys sodassa vammautuneille ja muille invalideille. Tavoitteena oli tukea ja auttaa silloisten raajarikkoisten elämää ja  mahdollistaa tasa-arvoinen ja täysipainoinen elämä, kuten oli Invalidilliitonkin tavoitteena.

Virkistystoimet ovat aina olleet tärkeitä yhdistyksessä esimerkiksi erilaiset retket. Ennen vanhaa saatettiin lähteä retkelle jopa kuorma-auton kyydissä, niin että pyörätuolissa olevat olivat kuorma-auton lavalla. Onneksi nykyään on hyvät kulkuvälineet mm. bussit, joissa on hissit. Kerhoiltoja järjestettiin alkuvuosina jäsenten kotona, silloin ei ollut vielä kaikilla edes sisävessaa, joten pyörätuolin käyttäjät autettiin ulkovessaan lankkuja pitkin. Yhteisöllisyys oli jo silloin hyvin vahvasti läsnä ja se on jatkunut tähän päivään asti. Ketään ei jätetä pulaan. Historiaan kuului myös Lomakylä Trullevin omistaminen yli 20 vuoden ajan, jossa järjestettiin mm. virkistystoimintaa jäsenille, koulutustilaisuuksia sekä juhlia kauniissa merenrantaympäristössä. Vuonna 2010 yhdistys myi lomakylän Kokkolan kaupungille.